Gevelreiniging en -renovatie

050 309 0850

Gevelreiniging en gevelrenovatie is meer dan alleen maar “vuil” verwijderen en voegwerk repareren. Want in veel gevallen hebben deze werkzaamheden vooral tot doel de oorspronkelijke staat van de gevel te herstellen. En zeker wanneer het panden betreft met een rijke historie en/of specifieke bouwkenmerken wilt u dat de uitstraling, detailleringen en sfeer (warmte) van uw gevel bewaard blijven. Dat vraagt om vakmanschap én een goed oog voor de authenticiteit van uw pand. Siesling BV heeft deze specialismen in huis. Kortom, wij hebben voor elke gevel een oplossing. Van nieuwbouw tot monumentale panden.

Onze technieken laten de ondergrond intact

Siesling is gespecialiseerd in technieken die alle vormen van vervuiling en verwering op een veilige, milieuvriendelijke en verantwoorde manier verwijderen. Wij doen dat op zo’n wijze dat de ondergrond daarbij niet wordt beschadigd of aangetast en er geen andere schademechanismen worden geactiveerd. De ondergrond, en dus uw gevel, blijft altijd intact!

Neem contact op
Voegherstel

Inventarisatie en onderzoek

Bij Siesling stelt bij elke gevelreiniging en gevelrenovatie, groot of klein, inventarisatie en onderzoek voorop. Want om een goede en verantwoorde keuze te maken voor de toe te passen producten en technieken zijn onderzoek, overleg en het opzetten van proefstukken noodzakelijk. Van belang daarbij is bijvoorbeeld wat de werking is van een bepaald gevelreinigingsproduct of gevelreinigingssysteem. Een juist gekozen gevelreiniging is namelijk niet alleen van belang om schadeverloop te doorbreken, maar ook om eventuele daaropvolgende renovatie-, reparatie- en beschermingsmaatregelen voor uw gevel optimaal te kunnen uitvoeren. Ook brengen wij bijvoorbeeld nauwkeuring in kaart wat de bouwfysische consequenties zijn voor uw gevel.

In de inventarisatie en het onderzoek gaat het in grote lijnen om de volgende vragen:

  • Van welk materiaal is de ondergrond en wat is de kwaliteit hiervan?
  • Wat is het voor soort vervuiling, is deze schadelijk en wat is de staat van vervuiling? En stopt of activeert reiniging juist verdere schade?
  • Gaat het om vervuiling of verwering? Veel verweringsvormen zien er namelijk uit als vervuiling, maar vragen om een andere aanpak.

Advies op maat

Op basis van al deze aspecten voorzien wij u vervolgens van een advies op maat. Uiteraard spelen ook uw eigen wensen hierbij een belangrijke rol. Pas daarna gaan wij desgewenst aan de slag met de daadwerkelijke gevelreiniging en/of gevelrenovatie. Zo weet u van te voren waar u aan toe bent. In ons advies doen wij u overigens tevens voorstellen over het bepérken van de vervuiling van de gevel na reiniging en/of renovatie en over hoe toekomstige reinigingen zijn te vergemakkelijken.

Veiligheid
Kwaliteit
Gecertificeerd
Milieubewust
Snelle service

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem contact op!

Contact

U kunt ons ook altijd bellen of een e-mail sturen.
Telefoonnummer: 050 309 0850
E-mailadres: info@siesling.nl

Als u ons contactformulier invult, reageren wij op werkdagen binnen 24 uur op uw verzonden bericht.