Over Siesling

050 309 0850

Familiebedrijf met een rijke historie

Siesling BV heeft sinds 1959 een voortreffelijke reputatie opgebouwd. Zowel bij particulieren, het bedrijfsleven als bij de overheid. Van een kleinschalig familiebedrijf zijn wij uitgegroeid tot één van de grootste dienstverleners in onze branche, met klanten in de gehele Benelux.

Oprichter Dirk Siesling startte zijn werkzaamheden als glazenwasser in de stad Groningen, waar hij werkte voor particulieren en winkeliers. Hij maakte hierbij gebruik van een handkar met ladders. Al snel verving hij deze door een motorbakfiets, waarmee hij grotere afstanden kon afleggen. En dat bleek een goede beslissing. Zo kon hij opleveringswerkzaamheden van het hoofdkantoor van een grote fabriek uitvoeren.

familiebedrijf

Vooruitstrevend

Siesling BV kwam door deze reinigingswerkzaamheden ook in de industriële food reiniging van onder andere deze fabriek terecht. Tot op de dag van vandaag.

Vooruitstrevendheid is kenmerkend voor Siesling BV. Zo waren wij in Nederland ook één van de eerste gevelreinigingsbedrijven en verhuurders van ladderwagens en hoogwerkers. Eén van onze eerste ladderwagens, die wij gebruikten voor de gevelreiniging, staat nu zelfs in het DAF Museum in Eindhoven.

Ontwikkelen nieuwe technieken

Maar inmiddels bogen wij dus op vele decennia ervaring én kennis van zaken op velerlei terreinen! Niet in de laatste plaats doordat wij ook zelf voortdurend nieuwe technieken ontwikkelen die de kwaliteit van onze dienstverlening doorlopend verbetert. Eerste wapenfeit hiervan is de elektrische hangbrug die oprichter Dirk Siesling zelf ontwikkelde én bouwde. Inmiddels zijn door ons vele technieken en toepassingen ontwikkeld, in samenwerking met diverse leveranciers. Enkele recente voorbeelden hiervan zijn de HyCleaner (deze is nog steeds in ontwikkeling), een wasunit voor het reinigen en desinfecteren van vegers en speciale software die de veiligheid voor onze medewerkers vergroot.

Over Siesling
over ons

Groei aantal medewerkers

Vanuit de Moesstraat in de stad Groningen, het eerste bedrijfspand van Siesling BV, verhuisden wij in 1970, met inmiddels zes medewerkers in dienst, naar Eelderwolde. Daar groeide het bedrijf verder uit. Ten tijde van de verhuizing naar onze huidige vestiging aan de Burgemeester Legroweg in Eelde (in 1997) waren er al 31 medewerkers in dienst. Inmiddels telt het kloppende hart van ons bedrijf 130 medewerkers.

Eigenschappen familiebedrijf gekoesterd

Siesling BV is trots op wat er in de afgelopen decennia is bereikt. Wij zijn in staat gebleken de kwaliteit van onze dienstverlening voortdurend op het hoogste niveau te houden. De identiteit van ons familiebedrijf hebben wij daarbij altijd behouden. Snel en adequaat werken, een flexibele bedrijfsvoering en korte, persoonlijke, communicatielijnen waren al kenmerkend voor de werkwijze van oprichter Dirk Siesling. Die werkwijze koesteren wij nog altijd.

Siesling