Foodreiniging

050 309 0850

In een omgeving waar voeding wordt geproduceerd en/of verwerkt is een goede hygiënestandaard van zeer groot belang. De kleinste verstoring in het proces door microbiologische vervuiling kan verstrekkende gevolgen hebben voor de voedselveiligheid. Daarom wordt gewerkt met vaste reinigings- en onderhoudsprogramma’s. Naast de gestandaardiseerde programma’s komen reinigingswerkzaamheden voort uit technisch onderhoud, revisies, verbouwingen en calamiteiten. Om het nut en de werking van de gestandaardiseerde programma’s niet teniet te doen tijdens deze situaties is het van belang om ook deze werkzaamheden te laten uitvoeren door experts die weten wat er wordt gevraagd bij het werken in een omgeving waar voeding wordt geproduceerd.

Neem contact op

Meer dan 60 jaar ervaring in de voedingsindustrie

Siesling heeft ruim 60 jaar ervaring in uitvoering van de specialistische reiniging binnen vele sectoren in de voedingsindustrie. We zijn groot geworden in de zuivelindustrie met de focus op droge reiniging, maar ook de natte reiniging beheersen we als geen ander. Ook voeren we onze werkzaamheden uit in sectoren waar o.a. aardappelproducten, koek, mosterd, sojasaus, vleesvervangers en voedselverpakkingen worden geproduceerd. We hebben een breed scala aan opdrachtgevers binnen de voedingsindustrie waar wij werkzaamheden volgens gezamenlijk vastgestelde bestekken op een gevalideerde manier uitvoeren en borgen middels onze zelf ontwikkelde borgingssoftware Siesling Online©. Daarnaast voeren wij specialistische reinigingswerkzaamheden op afroep uit voor deze en andere opdrachtgevers. Bovendien kunnen wij door onze jarenlange ervaring en opgedane kennis een sparringpartner voor u zijn op het gebied van reiniging en microbiologische uitdagingen.

Opleidingen

De medewerkers van Siesling zijn goed opgeleide professionals die hun vak verstaan. Zij hebben vele opleidingen gevolgd, zoals VCA basis of VOL, SVS Foodreiniging, Levensmiddelenmicrobiologie en -hygiëne, IPAF hoogwerkertraining, Veilig werken in besloten ruimtes, Mangatwacht, enzovoort. Naast de opleidingen is een flexibele werkmentaliteit een kenmerk waardoor wij 24/7 onze opdrachtgevers weten te bedienen

Reinigingsmethodes

Siesling kan diverse reinigingsmethodes in eigen beheer uitvoeren, zowel binnen als buiten de fabriek. Wij verstaan ons vak op gebeid van droge reiniging, natte reiniging, schuimreiniging, diverse desinfectiemethoden, glasbewassing, gevelreiniging, en nog veel meer. In overleg met u wordt de meest geschikte methode ingezet waarbij uw hygiëne-zonering uiteraard leidend is.

Reinigen op hoogte

Door de combinatie met de hoogwerkerverhuur van Siesling zijn we toonaangevend als het gaat om reinigingswerkzaamheden op hoogte. Hoogwerkers variërend van 4 tot 100 meter werkhoogte zijn beschikbaar. Mocht ondanks ons uitgebreide hoogwerkerpark de bereikbaarheid toch niet op deze wijze gerealiseerd kunnen worden dan zijn er nog tal van andere opties die wij u kunnen bieden in samenwerking met onze partners, zonder daarbij de veiligheid uit het oog te verliezen.

Veiligheid

Naast het leveren van kwalitatief hoogwaardige reiniging en een meedenkende opstelling naar onze opdrachtgevers heeft een veilige werkomgeving voor onze medewerkers voor ons de hoogste prioriteit. Deze veilige omgeving wordt gecreëerd door een goede samenwerking tussen Siesling en haar opdrachtgevers. Hierin zijn een gedegen werkvoorbereiding, risicoanalyse van het uit te voeren werk, het nemen van de juiste beheersmaatregelen, een startwerkbespreking en een goede begeleiding van de medewerkers van cruciaal belang.
De veel voorkomende werkzaamheden zijn opgenomen in een bedrijfsbrede basis RI&E met daarin verwerkt de functiegerichte RI&E’s. Voor werkzaamheden die buiten het ‘standaard’ pakket vallen wordt altijd (samen met de opdrachtgever) een Taak-Risico-Analyse uitgevoerd om de extra aanvullende maatregelen vast te stellen.

Om ons te ondersteunen op gebied van veiligheid werken we samen met een toonaangevend landelijk opererend adviesbureau. Ook werken wij samen met partners die ons ondersteunen met rescue-teams en het bereikbaar maken van diverse ‘lastige’ werkplekken.

Veiligheid
Kwaliteit
Gecertificeerd
Milieubewust
Snelle service

Heeft u vragen over een van onze diensten? Neem contact op!

Contact

U kunt ons ook altijd bellen of een e-mail sturen.
Telefoonnummer: 050 309 0850
E-mailadres: info@siesling.nl

Als u ons contactformulier invult, reageren wij op werkdagen binnen 24 uur op uw verzonden bericht.