050 309 0850

Siesling gaat samenwerking aan met Riwal hoogwerkers

Siesling te Eelde en Riwal Hoogwerkers, verhuur- en verkoopspecialisten van hoogwerkers en verreikers, zijn een samenwerking aangegaan voor het verhuren van (auto)hoogwerkers.

Riwal is sinds 1968 gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van hoogwerkers en verreikers. Naast het verhuren, onderhouden en verkopen van hoogwerkers, verreikers en heftrucks, verkoopt Riwal ook eersteklas onderdelen en technische diensten voor machines.

Riwal is actief in 16 verschillende landen, heeft 75 vestigingen, meer dan 2.500 medewerkers en beschikt over een internationale verhuurvloot van meer dan 20.000 machines. Met zeven vestigingen in Nederland biedt zij een landelijke dekking. Daarnaast heeft Riwal een eigen opleidingscentrum met onder meer opleidingen voor operators en industriële toepassingen.

Breder assortiment en nieuwe marktsegmenten

De samenwerking biedt zowel Siesling als Riwal de mogelijkheid een breder assortiment aan te bieden om derhalve hun klanten nog beter te kunnen bedienen.

Door de locatie van Siesling in het Noorden van het land, vergroot Riwal zijn aanwezigheid in dit gebied en kan hij dankzij het assortiment van Siesling ook nieuwe marktsegmenten aanboren. Het Siesling depot in Eelde zal gebruikt worden om diverse hoogwerkers van Riwal te stallen om zo sneller te kunnen inspringen op de vraag van de klant(en). Siesling zal op zijn beurt gebruik gaan maken van het depot netwerk van Riwal om dichter bij zijn klanten te kunnen opereren.

Duurzaamheid en innovatie

Ook op het gebied van duurzaamheid en innovatie zijn de partijen een goede match. Door de wederzijdse doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en het leveren van de beste klantervaring zijn zij constant bezig met innovatieve nieuwe projecten. Hierbij zal de focus naar de toekomst ook gericht zijn op investeringen in hybride/elektrische machines en duurzame oplossingen om de uitstoot van CO2 verder terug te dringen.

Siesling en Riwal zijn de overeenkomst aangegaan voor vijf jaar en hebben in elkaar een partner gevonden die naast ondernemend en innovatief te werk gaan, ook veiligheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.

Luuk Siesling – Eigenaar en Directeur Siesling:

“Na een jarenlange goede samenwerking zijn we verheugd dat Riwal en Siesling een officieel partnership aangaan. Riwal is een landelijk opererende organisatie die dezelfde kernwaarden nastreeft als Siesling. Wij zien in Riwal een partner die het hoogwerker segment van Siesling volledig kan aanvullen voor zowel onze huidige als potentiële opdrachtgevers. Door deze uitbreiding kunnen wij onze opdrachtgevers nog beter ontzorgen op het gebied van veilig werken op hoogte.”

Glenn Verburg – Algemeen Directeur Riwal Hoogwerkers B.V.:

“Riwal en Siesling werken al jaren op een zeer prettige manier samen. Beiden zijn ondernemende en innoverende partijen met een dienstverlening op hoog niveau. Door de uitbreiding van de samenwerking wordt deze dienstverlening naar een nog hoger niveau getild.”